Get Adobe Flash player

K.K. Slovenske Železnice - Vleka in Tehnika
Sindikat Vzdrževalcev Železniških Voznih Sredstev Slovenije


Kronologija :

  • leta 1949 - na kegljišču Gambrinus sta delovala krožka Štajerc in Kurilnica.
  • leta 1951 - je bilo zgrajeno enostezno kegljišče v železničarskem naselju Kolonija samostojni krožek Kurilnica.
  • leta 1956 - zgrajena je bila še druga steza na klubskem kegljišču
  • leta 1962 - dograjeni so bili še klubski upravni prostori
  • leta 1969 - nameščena je bila avtomatika za postavljanje kegljev
  • leta 1979 - stezi sta dobili plastično prevleko
  • leta 1987 - ustanovljeno je bilo ligaško tekmovanje krožkov na kegljišču Lokomotiva v borbenih igrah
  • leta 2007 - plastično prevleko na stezah so zamenjale plošče


Krožek je bil ustanovljen v začetku leta 1952 z imenom vleka vlakov Maribor in ga je moč šteti za enega izmed predhodnikov K.K. Lokomotiva po reorganizaciji železnic, leta 1973 smo se preimenovali v krožek Centralne Delavnice, ki je bil leta 2002 deležen jubilejnega priznanja K.K. Lokomotiva za dolgoletno članstvo.
V Kegljaško ligo Maribor smo se včlanili leta 2001. Za krožek Centralnih Delavnic so igrali naslednji tekmovalci: Marko Tome, Andrej Blejc, Zlatko Bratec, Mitja Tome, Bojan Petrič, Tomaž Janc, Zlatko Breznik in vodja ekipe Zvonko Tanšek.
V naslednjih letih so še igrali: Rudi Gaber, Fredi Kopše, Jože Ferlič, Miro Pak, Milan Cvilak, Radko Roškar, Sonja Buzov, Marjan Lorber, Anton Pajtler, Gorazd Zupanič, Andrej Novak in najstarejši član - legenda kegljanja Vinko Mandl, ki je leta 1994 prejel zlati kegelj Kegljaške zveze Slovenije.
V letu 2012 smo se preimenovali iz Slovenskih Železnic - Centralnih Delavnic v Slovenske Železnice - Vleka in Tehnika - Sindikat Vzdrževalcev Železniških Voznih Sredstev Slovenije.
K.K. SŽ-VIT-Maribor je v Kegljaški ligi Maribor v sezoni 2013/2014 dosegel zavidljiv rezultat - šesto mesto v skupnem seštevku. Za ta rezultat si je krožek prislužil priznanje kot najbolj perspektivna ekipa sezone. Vodstvo Kegljaške lige Maribor je priznanje ekipi SŽ-VIT-Maribor podelilo na zaključni prireditvi, ki je potekala dne 17.05.2014 v prostorih Strojne.

 

priznanje sz

Sedanji člani ekipe SŽ-VIT-Maribor, ki nastopajo v Športnem Društvu kegljaške lige Maribor so:
Vodja ekipe Zlatko Breznik, Mitja Tome, Zvonko Tanšek, Bojan Petrič, Denis Videnšek, Marko Topolovec, Ivan Senekovič, Dalibor Katavič, Mario Druže, Peter Korpar, Branko Kompoš.

 

K.K.SZ-VIT-SVZVSS