Get Adobe Flash player

KK Sindikat strojevodij Slovenije OO Maribor (KK SSSLO OOMb)

 

Kegljaški krožek sindikata strojevodij ima že dolge korenine. Njegov začetek sega vse od daljnega leta 1951/52 in sicer z nastankom KK Lokomotiva. Prvotno ime krožke je bilo KK Vleka vlakov. V njengovih vrstah je v tem obdobju kegljalo preko 200 Kegljačev.

Krožek je kegljal predvsem v borbenih igrah, boljši posamezniki pa so kegljali tudi za matični klub Lokomotiva. Največje uspeh je krožek dosegel v letih 1999/00 ko je postal prvak Kegljaške lige Maribor v borbenih igrah. Nanizal še je tudi več drugih odličnih uvrstitev tako v Kegljaški ligi Maribor kakor tudi v Krožkovni ligi KK Lokomotiva. Po letu 2001 pa je kegljanje v krožku po malem zamrlo.

Leta 2012 pa smo ponovno pričeli aktivneje delovati v krožku. Tako smo v omenjeni sezoni pričeli z tekmovanjem v Krožkovni ligi KK Lokomotiva. V sezoni 2013/14 pa smo ponovno pričeli z kegljanjem v Mariborski ligi. Po moji pobudi ni interesu ostalih posameznikov smo se zbrali naslednji člani ki bolj ali manj aktivneje sodelujemo: Erik Haložan - vodja, Šinko Tomaž, Robert Pinterič, Igor Pintarič, Danilo Klobučar, David Brečko, Drago Cimerman, Bojan Mušič, Izet Lemezovič, Danijel Mernik in Darko Babič.


Avtor: Erik Haložan