Get Adobe Flash player

KEGLJAŠKA EKIPA HENKEL MARIBOR

 

Začetek kegljaške sekcije Henkel Maribor sega v leto 1962, v tedanjem podjetju Zlatorog Maribor. Takrat so bili v kegljaški sekciji aktivne tako ženske kot moški. Obe ekipi sta med letoma 1970 in 1985 uspešno zastopali podjetje na vseh tekmovanjih na občinskem nivoju, kakor tudi v sindikalnih ligah in prijateljskih srečanjih. Med drugim je bilo to tudi obdobje, ko je ženska ekipa dosegala boljše rezultate ko moška.

Ob prevzemu Zlatoroga s strani Nemškega Henkla, smo se leta 1991 preimenovali v kegljaško sekcijo Henkel Zlatorog, pet let kasneje pa v Kegljaško sekcijo Henkel Slovenija. Od lanskega leta se je naša sekcija preimenovala skupaj z imenom podjetja v Henkel Maribor.
Kegljaška sekcija trenira na kegljišču Krilato kolo. Treninge imamo enkrat tedensko in aktivno tekmujemo v Kegljaški ligi Maribor, kakor tudi na drugih regijskih in sindikalnih tekmovanjih na državni ravni, kjer dosegamo vidnejše rezultate.
Posebna zahvala, da sekcija še deluje gre vodstvu podjetja Henkel Maribor in Sindikatu podjetja Henkel Maribor.

 

henkel

 

Trenutni člani ekipe:
Krajnc Janez, Potrč Milan, Vidovič Andrej, Ferk Jože, Karničnik Albert, Gazvoda Bojan, Gazvoda Franci, Draksler Janko, Pasterk Janez, Knedl Mirko in naš dolgoletni kapetan Stevo Gerenčir.

 

Predsednik Kegljaške sekcije Henkel Maribor
Janez Krajnc