Get Adobe Flash player

Kegljaški krožek - sekcija A.P. Vidovič

KK AP Vidovic

 

Predstavitev naše sekcije, ki dejansko izhaja iz obdobja leta 1951, ko sem se sam rodil (avtor tega članka).

Kegljaški krožek »MLINAR« je začel delovati leta 1952. Sestava kegljačev je bila iz zaposlenih v podjetju, kegljali pa so na eno-steznem kegljišču »ŽELEZNIČAR« katerega so zgradili sami. Ime krožka se je obdržal vse do reorganizacij podjetij, ko so nastali TOZD-i.

Krožek se je preimenoval v KK PEKATIN, po štirih letih pav KK INTES. Prvotni kegljači so bili mlinarji in testeninarji, kasneje so se priključili prevozniki, slaščičarji, remontni delavci in še drugi - vsi iz podjetja. Kegljalo se je pa na kegljišču KRILATO KOLO.

V času ko se je krožek imenoval KK INTES smo dosegali izredne rezultate v KLM smo bili najbolj uspešni celih 25 - 28 let. Bili smo udeleženci prvenstva Jugoslavije za živilce, kjer smo osvojili 4.mesto. Uspehe v KLM – pove zgodovina naše lige.

Ker so se krožki začeli prenavljati in razširjati na kegljače od zunaj, se je drugo kegljanje.

Podjetja niso več sponzorirala ekip, za to smo se začeli organizirati samo-iniciativno s svojo članarino oziroma s kakimi manjšim sponzorjem. Tako je tudi naša današnja ekipa »KK A.P. Vidovič« organizirana tako, da polovico stroškov krije g. Vidovič (avtoprevoznik) polovico pa sami s svojo članarino.

Nastopamo, kar uspešno, ker pa je naše moštvo med najstarejšimi oziroma najstarejše so pač rezultati dobri ne pa več vrhunski. Skratka nismo več lačni in sposobni loviti klubskih igralcev (klubov), kot so KK De VESTA, KK Ruše, KK Miklavž, KK ADK – vendar še marsikomu zagrenimo kakšen tekmovalni dan!

Naš slogan je res » DRUŽIMO SE IN UŽIVAJMO « vsem ekipam (18) in kegljačem pa sporočamo, naj ne bo tekma med enimi in drugimi napor, ampak užitek!

Za KK A.P. Vidovič - Milan Škrjanec